Barion Pixel

RO-55 rozsdaoldó

Termékkód: Nem elérhető Kategória:

A RO-55 ROZSDAOLDÓ hatékony termék acél és öntöttvas felületeknél a rozsda oldásra, valamint átalakításra.

1 250 Ft4 950 Ft

Hasonló termékek

Leírás

RO-55 ROZSDAOLDÓ

A RO-55 ROZSDAOLDÓ foszforsav alapú készítmény, amely kationos, fémvédelmet biztosító felületaktív adalékanyagokat tartalmaz.

A fémfelület zsírtalanítására, rozsdátlanítására, tisztítására készült. Kezeléés után passzíválja a felületet.

Acél és öntöttvas felületekről hatékonyan eltávolítja rozsdát.

Alkalmassá teszi a kezelt felületet különböző védőrétegekkel / gyantával, festékkel / történő bevonására.

 

Felhasználási javaslat

RO-55 rozsdaoldó és átalakító hatékonyan távolítja el a rozsdát. A termék felvitele a kezelendő felületre többféle módszerrel lehetséges:

Fürdő használatával: A rozsda oldását szolgáló tartály anyaga lehet: műanyag, üveg, saválló acél. A tartály magasságát úgy kell megválasztani, hogy a bemártott tárgyakat a folyadék ellepje, vagy mozgatással kell biztosítani a termék és rozsdátlanítandó felület érintkezését. Ügyelni kell arra, hogy a tárgyak ne feküdjenek a tartály alsó felületére. Egy tál méreténél nagyobb folyadékfelület esetén, illetve szobahőmérséklet felett célszerű a megfelelő szellőztetés.  A kezelési időt befolyásolja a tárgyakon lévő rozsda vastagsága, illetve a fürdő hőmérséklete. A 30 oC feletti kezelési hőmérséklet nem ajánlott, és nem indokolt. Fürdő használat előtt célszerű a vastag rozsda mechanikai úton történő eltávolítása, mert ezzel javítja a fürdő hatékonyságát, és csökken a kezelési idő.

A tartály és a rozsdátlanítandó anyag mérete miatt szükség lehet a RO-55 termék hígítására. A két-, háromszori hígítás lehetséges, de ezzel együtt jár  a rozsdátlanítási idő hosszabbodása, illetve hatékonyság csökkenése.  Fürdő kimerülése után az oldatot semlegesíteni kell! A kezelt felületet alapossan öblítse le.

Ecseteléssel: Nagy felületű tárgyaknál, berendezéseknél, ahol a tárgyak rozsdátlanítását fürdőben nem lehet elvégezni, alkalmazzuk az ecseteléses eljárást. Első lépésben itt is a vastag, illetve a töredezett rozsdát mechanikai úton célszerű eltávolítani, majd a rozsdátlanítási folyamatot ecseteléssel végezzük. Fontos, hogy a felület ne száradjon meg, a műveletet többször ismételjük meg mindaddig, amíg a rozsdátlanítandó felület alatt a tiszta fémfelület látható nem lesz. A felület megszáradása után azon acélszürke, illetve fehér bevonat, foszfát keletkezik. Ha a munkadarab festésére is sor kerül, úgy célszerű a fehér bevonatot száraz ruhával, vagy egyéb eszközzel eltávolítani, ez utóbbira történő festés esetén a festett felület matt lesz. A felületen maradt  rozsdaoldó oldatot alapos öblítéssel távolítsuk el.

Kiegészítés: Az RO-55 kitűnő vízkőoldó tulajdonsággal is rendelkezik, és a betonnal szennyezett munkadarabokat is tisztítja. Mindkét esetben a tisztítandó felületekre bőségesen vigyünk fel RO-55 anyagot, hagyjuk beivódni, majd ennek megtörténte után a vízkő, illetve betonszennyeződés – valamilyen mechanikai eszközzel – könnyen eltávolítható.  Ezt mindaddig ismételjük, amíg a tiszta fémfelülethez nem érünk. Így vízkő-, illetve betonmentesítéssel egyidejűleg a kezelendő felület egy átmeneti védőréteget is kap.

További információk

Tömeg N/A
Gyártó

Kiszerelés

,