Barion Pixel

Poli-Farbe Boróka folyékony fa

Termékkód: Nem elérhető Kategória:

A Poli-Farbe Boróka folyékony fa diszperziós, vízzel hígítható, kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas, fényálló pigmenteket tartalmazó javítótapasz fafelületek hibáinak kijavítására. Gyorsan szárad, könnyen csiszolható.

622 Ft2 590 Ft

Hasonló termékek

Leírás

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Kül- és beltéri fafelületek – pl.: pergolák, kerítések, faburkolatok, lépcsők, ajtók, ablakok – egyenetlenségeinek, repedések, lyukak javítására alkalmas. A tapasz szagtalan, száradás után könnyen csiszolható. A Poli-Farbe Boróka folyékony fával javított felületek átvonására Poli-Farbe Boróka-lazúrok, illetve Poli-Farbe Cellkolor-zománcfestékek – azaz vizes és oldószeres festékek – egyaránt használhatók.

FELHASZNÁLÁS

Használat előtt a diszperziós fatapaszon esetlegesen kialakult bőrréteget el kell távolítani, majd jól össze kell keverni. Kültéren, illetve beltéren fokozott igénybevétel esetén Poli-Farbe Boróka Base vagy Poli-Farbe Boróka Primer fakonzerváló alapozóval a felületet elő kell készíteni.
A Poli-Farbe Boróka folyékony fát egy rétegben, legfeljebb 1 mm vastagságban javasoljuk felhordani. Nagyobb repedések, hézagok kitöltésére több egyenletes réteg felhordásával elkerülhető a tapasz berepedezése. Az egyes rétegek felhordása között – a hőmérséklet és a páratartalom függvényében – 1-4 óra száradási időt kell biztosítani. Lazúrozásnál javasoljuk a fa eredeti színéhez leginkább hasonló tapasz alkalmazását, hogy a javítások kevéssé térjenek el az alapfelülettől. A fa erezetéhez hasonló struktúra alakítható ki a frissen felhordott tapasz felületén megnedvesített szivaccsal, illetve textildarabbal történő áttörléssel. A Poli-Farbe Boróka folyékony fa különböző színei egymással korlátlan arányban keverhetők, illetve legfeljebb 1%-ban Poli-Farbe színezőpaszta használatával egyedi árnyalatok állíthatók elő. A tapaszolást +10 °C alatt ne végezzük! Használat után a munkaeszközök vízzel tisztíthatók. A megszáradt tapasz csak agresszív, erős oldószerekkel (pl.: nitrohígító) távolítható el. A javítást követően az edényben maradó tapaszt célszerű elsimítani, és ügyelni a csomagolás gondos lezárására. Így elkerülhető a termék bőrösödése, beszáradása. Esetleges felületi beszáradás esetén a megkeményedett réteget el kell távolítani.

  • Felhordás: spaklival.
  • Kiadósság: 1 m2/kg/1 mm.
  • Hígítás: legfeljebb 2-3%-ban vízzel.
  • Száradási idő a hőmérséklet, a páratartalom és rétegvastagság függvényében: 1-4 óra.
  • Alapozás: beltéren nem szükséges, kültéren Poli-Farbe Boróka Base vagy Poli-Farbe Boróka Primer fakonzerváló alapozóval.

További információk

Tömeg N/A
Gyártó

Kiszerelés

,

Szín

, , , , , ,