Barion Pixel

Baumit Finofill 1-30

Termékkód: Nem elérhető Kategória: Címke:

A BAUMIT FINOFILL 1-30 beltéri gipszes kézi glettvakolat 1–30 mm-es vastagságban. Kifejezetten alkalmas betonfelületek és durva alapvakolatok kiegyenlítésére. Pórusbeton falazatok-vékonyvakolataként is használható közbenső alapozóréteg nélkül.

2 450 Ft5 690 Ft

Hasonló termékek

Leírás

A BAUMIT FINOFILL 1-30 jó páraáteresztő, egyrétegű, glettelt felületű beltéri vakolat. Festhető felületet ad. Alkalmas minden ásványi alapfelületre, mint beton (helyszíni beton illetve kész betonelemek), mész-/cement vagy gipszvakolatok, nyers falazatok, mészhomoktégla, pórusbeton, gázbeton felületekre.

Műszaki adatok

  • Maximális vastagság: egy munkamenetben 30 mm
  • Feldolgozhatósági idő: 70 – 90 perc
  • Anyagszükséglet: kb. 0,8 kg /m2/mm

Alapfelület 
Az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító!

Feldolgozás
A Baumit FinoFill-t tiszta vízbe szórjuk, míg az anyag kis halmokban kilátszik. 3 – 5 percig szikkadni hagyjuk majd lassú járású keverővel csomómentesre keverjük. Ezután már ne adjunk száraz anyagot hozzá (csomósodás). A Baumit FinoFill-t kb. 1-30 mm vastag rétegben hordjuk fel és felületi simítóval vagy rozsdamentes glettvassal húzzuk le. Nagyobb rétegvastagság esetén (>30 mm) egy második réteg felhordása szükséges (friss a frissre). Sima felület elérése érdekében a Baumit FinoFill-t kikeményedése után enyhén nedvesítsük, vizes szivaccsal dörzsöljük át és glettvassal simítsuk el. Tökéletesen sima felület érdekében a Baumit FinoBrilliant vagy Baumit FinoBello használata javasolt.

Általános tudnivalók
A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5°C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. Nem alkalmas csempeburkolat alá! A bedolgozást az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok és műszaki előírások szerint kell végezni. Az elektromos berendezések és a vakolatlécek rögzítéséhez, valamint az alap esetleges nagyobb egyenetlenségeinek kisimításához, illetve a hézagok kitöltéséhez kizárólag gipsz alapú anyagok használhatók!

További információk

Tömeg N/A
Gyártó

Kiszerelés

,